INSTALAREA MEMBRANELOR BITUMINOASE PE ACOPERIS

Acoperișurile din membrane depuse de bitum sunt cele mai tradiționale și răspândite în Moldova. Majoritatea acoperișurilor clădirilor rezidențiale, industriale și publice, cum ar fi școlile și spitalele, sunt realizate tocmai pe bază de membrane bituminoase.

Cel mai vechi reprezentant al membranelor bituminoase este binecunoscutul material de acoperiș. Acesta este un material pe o bază de carton sau hârtie cu bitum aplicat pe ambele fețe. Tehnologia de așezare implică topirea bitumului sau a masticului de bitum, instalarea unui strat de material de acoperiș pe un strat de mastic topit. Această operație se repetă de trei ori și vă permite să obțineți un tort de acoperiș din trei straturi de mastic și trei straturi de material pentru acoperiș. Pentru a proteja împotriva radiațiilor ultraviolete, care distrug bitumul, sa prevăzut aplicarea unui strat subțire de pietricele de protecție. Aceasta este o tehnologie foarte laborioasă și foarte costisitoare conform standardelor actuale. De exemplu, s-au consumat aproximativ 7 kg de mastic pe strat de bitum, care, în total, a necesitat mai mult de 20 kg pe metru pătrat.

Tehnologia a devenit mai puțină muncă în ziua de azi. La instalarea unui nou acoperiș pe o placă de beton sau o bază, baza este amorsată cu un grund bituminos, o membrană bituminoasă este montată în două straturi. Stratul superior este furnizat direct de la producător cu un strat protector sub formă de pansament cu granulație grosieră sau așchii de șist. Această tehnologie a acoperișului din materiale bituminoase nu necesită o cantitate mare de mastic, doar pentru un grund de cel mult 0,35 kg pe metru pătrat. Grundul se livrează gata și nu necesită încălzire.

Acoperișurile din membrane bituminoase, așa cum am spus deja, sunt cele mai frecvente în Moldova și Chișinău. Astfel de acoperișuri au fost elaborate de ani de zile și, în funcție de materiale, servesc până la 25 de ani. Împrumutați cu ușurință reparații locale și majore. Dar, atunci când este neglijat, este adesea necesar să reparați baza - o șapă de beton.

În Moldova și Chișinău, realizăm instalarea membranelor bituminoase cu o garanție de până la 10 ani.

© 2021 Acoperișuri plane la cheie | Toate drepturile sunt rezervate.